Positieve prikkels voor werkgevers

CDA Kamerlid Pieter Heerma pleit voor een alternatief voor de Quotumwet. De negatieve prikkels die uitgaan van de boetewet om werkgevers te dwingen arbeidsgehandicapten in dienst te nemen moeten worden omgezet in positieve prikkels.

De Quotumwet moet werkgevers met minstens 25 medewerkers stimuleren om een arbeidsgehandicapte in dienst te nemen. Wordt hier niet aan voldaan dan volgt een boete van 5000 euro. De Quotumwet met boete wordt pas geactiveerd als werkgevers er niet in slagen om de banenafspraken uit het sociaal akkoord te halen. Deze afspraken moeten in 2026 in totaal 125.000 banen voor arbeidsbeperkten opleveren.

Heerma is van mening dat in plaats van een boete het beter is te werken met een zogeheten ‘prestatieladder sociaal ondernemen’. Werkgevers die arbeidsgehandicapten in dienst nemen zouden dan bijvoorbeeld fiscale voordelen kunnen krijgen of voorrang krijgen bij overheidsaanbestedingen.

Volgens Heerma zitten er zoveel onzekerheden in de wet over de doelgroep en het percentage arbeidsgehandicapten dat veel werkgevers zullen anticiperen op de boete. Bovendien is het voor arbeidsgehandicapten niet motiverend om voor een werkgever eenverplichting te zijn in plaats van een toegevoegde waarde.

Overeenkomst
De coalitie is al wel tot een overeenkomst gekomen over een verruiming van de doelgroep in de Quotumwet. In de banenafspraak met de sociale partners is afgesproken dat de banen gerealiseerd moeten worden voor de groep die niet zelfstandig het minimumloon kunnen verdienen. De vrees is echter dat dit de kansen op de arbeidsmarkt voor de groep die hier net boven valt verslechtert. De Pvda wil wel dat er bij een bredere doelgroep ook procentueel meer arbeidsbeperkten aan het werk geholpen worden. Volgens de coalitiepartijen voorkomt de bredere doelgroep in de wet dat nu mensen worden ontslagen om later boetes te kunnen voorkomen.

Bron + volledige artikel nu.nl

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.