Autismeweek 2016

Van 2 tot en met 9 april vindt de NVA Autismeweek 2016 plaats. In deze week vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) aandacht voor de ongeveer 190.000 mensen met autisme in ons land. De NVA Autismeweek wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd rond 2 april. Deze dag is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag (World Autism Awareness Day) en geldt als dé dag waarop autisme wereldwijd in de schijnwerpers staat.

In deze Autismeweek zijn er landelijk diverse initiatieven en ook Werkmans wil haar steentje bijdragen om bij werkgevers het begrip voor mensen met autisme te vergroten.

Via social media geven wij 5×2 toegangskaarten weg voor de theatervoorstelling F*ck You Rain Man op zaterdag 2 april in het Theater aan de Parade in Den Bosch. Een voorstelling waarin Jeroen en Robert (de ‘Auti-Maatjes’) met veel humor en zelfspot de absurde en maar al te vaak negatieve beeldvorming rondom autisme onder de loep. Met zang, muziek, monologen en samenspraken geven zij een kijkje in de wereld van mensen die ‘gecertificeerd’ autist zijn!

Hoe u mee kunt doen en wat de voorwaarden zijn voor deze winactie vind u hier.

Op donderdag 7 april organiseert Autisme Info Centrum Amersfoort samen met Werkmans Jobcoaching en Re-integratie de themabijeenkomst ‘Re-integratie en werk’. Werkmans zet dagelijks jarenlange ervaring en knowhow in om mensen met autisme weer aan het werk te helpen én te houden. Het bureau heeft veel specialisten in dienst die voor mensen met autisme een traject uitstippelen dat zo veel mogelijk op maat is. Persoonlijke begeleiding mag daarbij niet ontbreken en dient gericht te zijn op het behoud van werk.

Op deze avond zullen Leo Beekmans en Gwen de Boer van Werkmans u aan de hand van een presentatie veel nuttige informatie en tips geven. Ook is er ruim gelegenheid tot discussie en het stellen van vragen. Aan de orde komen: wat is autisme, Werkmans, de quotumregeling (participatiewet), wat doet inBeeldt, de banenmotor, wetenschap, praktijk, voorbeelden en tips. Komt u gerust met uw vragen!

Ontvangst: 19.30 u. Entree: €3,50* p.p. incl. consumpties (koffie, thee)*. De kassa is geopend om 19.30 u. Weest u alstublieft op tijd aanwezig! Aanmelden: stuur een mail naar aic_amersfoort@live.nl
*Wij vragen uw bescheiden bijdrage om enigszins de kosten van de locatie te kunnen dekken. Wij vertrouwen op uw begrip hiervoor.

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.