“Het is weer eens zover, de wekker gaat. Je draait je nog eens om en vraagt
jezelf af hoe je de dag van vandaag gaat overleven. Je staat op, voelt je nauwelijks uitgeslapen. Maar vandaag zal er gewerkt moeten worden, je hebt gisteren al werk moeten laten liggen omdat het echt niet meer ging en daardoor zie je vandaag nog meer op tegen de dag van het werk. Je besluit dat een goed ontbijt je wellicht helpt, maar je krijgt geen hap door je keel.”
Een Burn-out
Het stukje tekst wat hierboven beschreven staat is een fictief stuk tekst, over een niet bestaand persoon. Maar voor veel mensen is dit een werkelijkheid. Een burn-out is een ziekte die serieus genomen moet worden en niet zomaar in de wind geslagen dient te worden. En mocht u uzelf herkennen in de persoon van de tekst, dan zou het kunnen dat u op het randje van een burn-out zit. Natuurlijk is er nog geen reden voor paniek, maar een gesprek met een dokter of een jobcoach is een optie die u zou kunnen overwegen.
Wanneer moet ik me zorgen maken?
Er zijn vele symptomen die tot een burn-out kunnen leiden. Deze symptomen kunnen per persoon verschillen, maar de meest voorkomende zijn de volgende (onderverdeeld in psychische en lichamelijke klachten):
Psychische klachten:
– Concentratieverlies
– U voelt u lusteloos
– U ergert u snel
– U heeft moeite om dingen (bijvoorbeeld je werk) met rust te laten
Lichamelijke klachten:
– Vermoeidheid
– Slapeloosheid
– Hoge hartslag/bloeddruk
Mocht u last hebben van deze klachten, dan kan dit met een burn-out te maken hebben. Het hoeft echter niet altijd zo te zijn, u weet zelf vaak het beste waar je aan toe bent en wanneer een bezoek aan de dokter de volgende stap is. Mocht u nog meer informatie over dit onderwerp willen dan kunt u altijd een kijkje nemen op onze website.
Werkmans
Het
is mogelijk dat u momenteel al de diagnose van een burn-out mee heeft gekregen en hierdoor in een moeilijke situatie terecht bent gekomen met uw werkgever/werknemer. Op dit soort momenten kunt u ten alle tijden contact opnemen met Werkmans voor een oriënterend gesprek of wellicht zelfs een tweede spoortraject. Verder is het mogelijk om bij Werkmans een behandeling door middel van neurofeedback te ondergaan. Dit kan uw herstelproces aanzienlijk versnellen, bekijk voor meer informatie over neurofeedback ook het artikel voer Brein in Bedrijf!