garantiebanen inBeeldt

Persbericht
1 april 2015

Hoe anticipeert de Brainport regio op de Participatiewet?

Kosteloze kennis- en inspiratiesessie voor ondernemers en HR-managers op 30 april in het Evoluon.

Op donderdagmiddag 30 april vindt in het Evoluon te Eindhoven de bijeenkomst ‘Garantiebanen inBeeldt’ plaats. Dit evenement geeft een update voor de Brainport regio over de recent ingevoerde Participatiewet. Initiatiefnemer reïntegratiebedrijf Werkmans nodigt samen met Philips Werkgelegenheidsplan ondernemers, directeuren en HR-managers uit voor deze kosteloze kennissessie.

Wat verandert er met de nieuwe Participatiewet?
In de Participatiewet is vastgelegd dat er in de komende jaren 125.000 extra banen moeten komen voor mensen met een arbeidshandicap. De Participatiewet is formeel per 1 januari 2015 van kracht, maar welke consequenties dit heeft voor het personeelsbeleid binnen bedrijven is nog niet in detail bekend. Dit hangt af van verdere politieke besluitvorming. Wel staan een aantal zaken vast. Daarom is het praktisch voor bedrijven om te weten waar binnen deze wet de kansen en aandachtspunten liggen. Niet voldoen aan de eisen die de wet stelt, kan namelijk boetes van € 5000 per niet ingevulde werkplek opleveren. Philips loopt voorop in het aannemen van mensen met een arbeidshandicap en deelt hun kennis met de aanwezigen. In de praktijk blijkt dat mensen met een lange afstand tot de arbeidsmarkt niet alleen eenvoudige werkzaamheden uit kunnen voeren, maar dat er ook verrassend veel capabele en hoog opgeleide mensen beschikbaar zijn.

Compact event voor de drukbezette Directeur of HR-Manager
De gevolgen van de Participatiewet zijn vooral interessant voor directeuren en HR-managers van bedrijven vanaf 50 medewerkers. In één middag worden zij door experts bijgespijkerd over de laatste stand van zaken rondom de Participatiewet, de quotumregeling en de garantiebanen. Daarnaast komen de relatie tot werkbedrijven, gemeenten en de financiële randvoorwaarden aan bod. De dag staat onder leiding van een autistische dagvoorzitter, die zelf laat zien dat je met een beperking in veel gevallen meer dan gemiddeld kunt presteren. Geïnteresseerden kunnen zich kosteloos aanmelden op www.garantiebaneninbeeldt.nl.

Noot van de redactie:
Wilt u ook aanwezig zijn bij Garantiebanen inBeeldt, neem dan contact met ons op. Voor vragen en foto’s kunt u terecht bij Inge Lammers van RVS Marketing via 040-7505 606 of via info@garantiebaneninbeeldt.nl.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.