Meer 50 plussers met een WW vinden een baan

Meer 50 plussers met een WW vinden een baan.
De afgelopen periode hebben meer 50 plussers met een werkloosheidsuitkering (WW) een baan gevonden. Uit de gepubliceerde barometer 50-plus van het UWV blijkt dat in de periode juli-augustus 10.584 werkzoekende 50-plussers met een WW-uitkering werk heeft gevonden. Dat is 31 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

De stijging komt volgens het UWV doordat veel 50 plussers investeren in zichzelf door het volgen van een opleiding. Volgens minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) is er geen reden om feest te vieren. Nog altijd zaten er in de periode juli-augustus 191.500 50- plussers in de WW. Hij noemt het sociaal onaanvaardbaar en economisch onverantwoord om oudere werkzoekenden langdurig aan de kant te laten staan.

Wijziging ‘Regeling scholing en plaatsing oudere werkloze’.
Vanaf 20 september kunnen nu ook personen van 50 jaar of ouder gebruik maken van de scholingsvoucher en de plaatsingsfee. De leeftijdsgrens was eerst 55 jaar. Door het stimuleren van werkgevers om ouderen in dienst te nemen wil het kabinet oudere werkzoekenden ondersteunen bij een snelle terugkeer. Dit gebeurd door middel van mobiliteitsbonussen, proefplaatsingen en co-financiering van sectorplannen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.