4-dubbel nieuws!

Re-integratie-specialist Leo Beekmans heeft vierdubbel nieuws. Ten eerste gaat zijn bureau in Vught verder onder een nieuwe naam: Werkmans. Tegelijkertijd is ook de nieuwe website in de lucht. Bovendien biedt Werkmans sinds kort neurofeedback aan voor alle mensen die het beste uit zichzelf en het leven wil halen. Tenslotte heeft Werkmans de EVC-accreditatie (Erkenning van Verworven Competenties) behaald. Goed nieuws voor werknemers én werkgevers.

De overheid wil dat iedereen kan deelnemen aan de maatschappij en daarom de kans op werk voor mensen met een arbeidsbeperking vergroten. In steeds meer cao’s worden dan ook afspraken gemaakt over arbeidsplaatsen voor deze groep mensen. Tegelijkertijd eist de overheid bij aanbestedingen steeds vaker dat bedrijven ook mensen met een beperking in dienst nemen. Dit biedt volop kansen voor werkzoekenden. Bent je werkzoekend? Of heb je werk, maar kun of wil je je werk niet meer uitoefenen. Werkmans kan je via een tweede spoor traject ondersteunen bij het vinden van een geschikte werkplek. Werkmans is ervan overtuigd dat je jezelf beter en sterker voelt als je werk hebt dat bij je past. Werk geeft je de vrijheid een zelfstandig leven te leiden. Dat is met Werk meer Mans. Maar wat kan Werkmans voor jou betekenen?

Neurofeedback
Een van de medewerkers van Werkmans heeft onlangs de opleiding tot neurofeedbacktherapeut succesvol afgerond en daarmee ervaring opgedaan. Sindsdien biedt Werkmans neurofeedback aan.
Neurofeedback is een veilige trainingsmethode voor de hersenen.  Een soort fitness voor het brein. Onderzoek wijst uit dat bij 70 tot 90 procent van de mensen de klachten verminderen na een neurofeedback-training. De methode kan succesvol worden ingezet bij veel lichamelijke, psychische en neurologische aandoeningen (bijvoorbeeld  ADHD, autisme of burn-out), maar is ook geschikt voor mensen die hun prestatie en concentratie willen verbeteren (bijvoorbeeld topsporters, artiesten en managers). Kortom: neurofeedback is er voor alle mensen die het beste uit zichzelf en het leven willen halen.

Erkenning van Verworven Competenties
Onlangs heeft Werkmans de EVC-accreditatie voor de zorgsector behaald.  EVC staat voor Erkenning van Verworven Competenties. EVC gaat ervan uit dat je niet alleen tijdens je opleiding dingen leert die belangrijk zijn voor je werk, maar dat je ook daarbuiten belangrijke vaardigheden opdoet. Met EVC kunnen deze vaardigheden erkend en goed gewaardeerd worden. Tijdens een EVC-traject worden al die ervaringen in kaart gebracht. Al die kennis en kunde wordt vastgelegd in een rapportage: het ervaringscertificaat. Dit certificaat kun je gebruiken voor je loopbaanplanning of om in een kortere tijd een diploma te halen.

Wilt u weten wat Werkmans voor u kan betekenen? Kijk op www.werkmans.nl of neem contact op met tel. 073 5513042 e-mail info@werkmans.nl

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.