Neurofeedback in plaats van medicatie

Deze week  lazen we in de Metro de lezerscolumn van Suzanne van Boven. Zij beschrijft hoe het voor haar was toen ze de diagnose ADD kreeg en meteen ook een recept voor Ritalin. Suzanne blijkt een kritische consument en gaat op zoek naar de werkingen en bijwerkingen van dit middel. In haar zoektocht merkt ze dat niet alle behandelaars onafhankelijke informatie geven. Sommige ontvangen een financiële bijdrage van de farmaceutische industrie. Suzanne besluit de pillen niet te nemen en voor Neurofeedback te kiezen.

“Kort gezegd train je daarmee je brein om zich te concentreren door middel van een methode die zo oud is als de psychologie zelf: conditionering. Na zeven jaar ben ik nog steeds blij met het resultaat want ik ben nu zoals ik bedoeld was. Alles in mijn leven is verbeterd, van slaap tot werk. Van de add merk ik niks meer, alleen als ik een tijdje stress heb, en dan kan ik het tij zelf keren.”

En het mooiste wat iemand met een levenslange diagnose kan overkomen:
“Ik ben tegenwoordig klachtenvrij”

Bij Werkmans zijn wij al langer overtuigd van de voordelen van Neurofeedback. Daarom hebben wij ook zelf een Neurofeedbacktherapeut in dienst. Wilt u meer weten over deze behandelmethode, dan nodigen wij u van harte uit om contact met ons op te nemen.

Voor onze informatiepagina over Neurofeedback klikt u hier.

Voor de volledige lezerscolumn van Suzanne van Boven uit de Metro klikt u hier.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.