Onze organisatie

Levensloop
Werkmans werd in 2000 opgericht door Leo Beekmans & Elsbeth van de Ven onder de naam Beekmans & Van de Ven. Zij werkten beiden bij Adesse (nu Cello) en zagen meer mogelijkheden voor de doelgroep mensen met autisme dan ze vanuit hun positie daar konden bieden. Vanuit die ideologie zijn zij gestart vanuit de garage van Leo Beekmans. Het bleek dat hun dienstverlening aansloot bij de wensen op de markt en na 1 jaar was er zoveel vraag dat de eerste medewerkster kon worden aangenomen.

Na 5 jaar werkten ze inmiddels met 5 medewerkers en werd de garage van 5 bij 3 echt te klein. Ze zijn verhuisd naar Industrieweg 12 in Vught. In dit pand huurden ze een grote ruimte die als kantoortuin werd ingericht. Er was één spreekkamer. Dit voldeed op dat moment prima, maar na een paar jaar was het team alweer zodanig gegroeid dat ook deze ruimte te klein werd. Er werd gezocht naar een grotere ruimte en die werd gevonden op Industrieweg 32 in Vught. Daar was volop ruimte voor het team van inmiddels 8 mensen.

In 2011 besloot Elsbeth van de Ven om een andere richting in te slaan en werd het traject voor een nieuwe naam voor het bedrijf ingezet. Besloten werd om dit te doen in samenwerking met een specialist uit de doelgroep en een prijsvraag werd uitgeschreven. Deze is gewonnen door Lonneke van de Avoort. Zij heeft de nieuwe naam bedacht en de nieuwe huisstijl ontwikkeld.

Sinds 25 oktober 2012 is de naam veranderd in Werkmans.

De naam mag dan veranderd zijn, maar het team, de specialisaties en het enthousiasme is onveranderd gebleven.

Het team bleef doorgroeien, en bestaat inmiddels uit een kleine 20 Werkmensen. Tot en met 2017 hebben we volop gebruik gemaakt van de mogelijkheden die het grote pand aan de Industrieweg bood. Maar niet alleen het team is gegroeid, ook het werkgebied is flink uitgebreid. Van Utrecht naar Den Haag, van Arnhem naar Maastricht, Werkmans is er thuis. De teamleden werken steeds vaker op locatie en de bureau’s op kantoor staan steeds vaker leeg. Dankzij de moderne technieken kan het team ook vanaf afstand goed contact onderhouden met het hoofdkantoor. Daarom hebben we besloten om nog een keer te verhuizen. Vanaf 1 januari 2018 staat ons kantoor in Sint Michielsgestel. Slechts 5 kilometer verder vinden we onze nieuwe thuisbasis van waaruit ons team over het hele werkgebied uitvliegt.

Leuke weetjes
Werkmans:

  • vindt MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) erg belangrijk en betrekt de klanten, de medewerkers, de zakenpartners, de maatschappelijke omgeving en het milieu hierin.
  • is via inBeeldt lid van Oxfam Novib
  • is een erkend jobcoachbedrijf
  • is lid van branche organisatie Oval
  • is werkzaam van Bergen op Zoom tot Nijmegen en van Utrecht tot Maastricht
  • heeft op 14 november 2017 een team met een gemiddelde leeftijd van 44,3 jaar.