Onze organisatie

Levensloop
Werkmans werd in 2000 opgericht door Leo Beekmans & Elsbeth van de Ven onder de naam Beekmans & Van de Ven. Zij werkten beiden bij Adesse (nu Cello) en zagen meer mogelijkheden voor de doelgroep mensen met autisme dan ze vanuit hun positie daar konden bieden. Vanuit die ideologie zijn zij gestart vanuit de garage van Leo Beekmans. Het bleek dat hun dienstverlening aansloot bij de wensen op de markt en na 1 jaar was er zoveel vraag dat de eerste medewerkster kon worden aangenomen.

Na 5 jaar werkten ze inmiddels met 5 medewerkers en werd de garage van 5 bij 3 echt te klein. Ze zijn verhuisd naar Industrieweg 12 in Vught. In dit pand huurden ze een grote ruimte die als kantoortuin werd ingericht. Er was één spreekkamer. Dit voldeed op dat moment prima, maar na een paar jaar was het team alweer zodanig gegroeid dat ook deze ruimte te klein werd. Er werd gezocht naar een grotere ruimte en die werd gevonden op Industrieweg 32 in Vught. Daar was volop ruimte voor het team van inmiddels 8 mensen.

Het team bleef doorgroeien, en bestaat inmiddels uit een kleine 20 Werkmensen. Gelukkig is er in het huidige pand ruimte om door te groeien, er is al een extra ruimte bij gekomen en indien nodig zijn er binnen dit pand nog meer mogelijkheden.

 

In 2011 besloot Elsbeth van de Ven om een andere richting in te slaan en werd het traject voor een nieuwe naam voor het bedrijf ingezet. Besloten werd om dit te doen in samenwerking met een specialist uit de doelgroep en een prijsvraag werd uitgeschreven. Deze is gewonnen door Lonneke van de Avoort. Zij heeft de nieuwe naam bedacht en de nieuwe huisstijl ontwikkeld.

Sinds 25 oktober 2012 is de naam veranderd in Werkmans.
De naam mag dan veranderd zijn, maar het team, de specialisaties en het enthousiasme is onveranderd gebleven.

 

 

Leuke weetjes
Werkmans.nl:

  • vindt MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) erg belangrijk en betrekt de klanten, de medewerkers, de zakenpartners, de maatschappelijke omgeving en het milieu hierin.
  • is via inBeeldt lid van Oxfam Novib
  • is een erkend jobcoachbedrijf
  • heeft sinds 2004 het Blik op Werk keurmerk
  • is lid van branche organisatie Oval
  • is werkzaam van Bergen op Zoom tot Nijmegen en van Utrecht tot Maastricht
  • op 25 oktober 2012 heeft het team met een gemiddelde leeftijd van 41 jaar.