Opleidingstraject Facilitair Medewerker met baangarantie (Limburg)

Opleidingstraject Facilitairmedewerker (Limburg) voor mensen met een Wajong status of die vallen onder het doelgroepregister. Werkmans organiseert opleidingstrajecten met een baangarantie voor functies van Facilitair Medewerker.

Voor wie?
Het opleidingstraject is voor mensen met een Wajong uitkering die affiniteit hebben met Facilitaire dienstverlening.

Wat houdt het werk in?
Als Facilitair Medewerker ben je verantwoordelijk voor de voorbereiding van de uit te voeren werkzaamheden, gebruiksklaar maken van ruimtes, het assisteren bij het voorraadbeheer en het helpen bij eenvoudige onderhouds- en herstel werkzaamheden. Daarnaast treedt je op als aanspreekpunt, verricht je eenvoudige administratieve werkzaamheden en draag je bij aan een veilige situatie. Ook kun je betrokken zijn bij het uitvoeren van werkzaamheden gericht op voeding. Tenslotte evalueer je de uitgevoerde werkzaamheden met collega’s en je leidinggevende en neem je deel aan werkoverleg. Kortom een gevarieerde palet aan werkzaamheden die je binnen veel bedrijven terug kunt vinden in talrijke functies

Als Facilitair Medewerker kun je aan de slag bij allerlei bedrijven die een dienstverlenende rol hebben. Denk hierbij aan bedrijven die diensten aanbieden in b.v. de schoonmaak, het beheer van gebouwen of de catering.

Opbouw van het opleidingstraject
Na een gedegen werving- en selectieproces, waarin de kandidaten mogelijk al voorgesteld worden bij een potentiele werkgever, start het traject. Gedurende 11 maanden gaan de kandidaten één dag per week naar school. Daarnaast zal de kandidaat minimaal 20 uur per week (minimaal 650 uur per jaar) werkervaring opdoen bij een erkend leer/ werkbedrijf (deze kan plaatsvinden in de vorm van een stage/ proefplaatsing en/of baan).

Na drie of vier maanden stage (proefplaatsing) zal de kandidaat in dienst treden bij een werkgever. De opleiding gaat dan nog gewoon door. Na 11 maanden gaat de kandidaat op examen en zal (indien het examen succesvol wordt afgesloten) dan in het bezit zijn van een officieel erkende MBO 2 diploma!

Na de stage krijgt de kandidaat een baan bij één van de aan het traject deelnemende werkgevers. Matching vindt plaats middels een zorgvuldig sollicitatieproces, wat mogelijk al gestart is voorafgaand aan de scholing. Het eerste contract bij de werkgever is een contract voor minimaal een half jaar. Gedurende dit half jaar wordt exclusieve jobcoaching ingezet. Ook de werkgever wordt begeleid bij het succesvol integreren van de nieuwe werknemer.

Scholing en plaatsing
Na een gedegen werving- en selectieproces, waarin de kandidaten mogelijk al voorgesteld worden bij een potentiële werkgever, start het traject en gaat de opleiding van start.

De kandidaat krijgt o.a. de volgende verplichte vakken: praktijkleer, vakleer (theorie), Nederlands, rekenen en een moderne vreemde taal. Ook wordt er les gegeven in algemene werknemersvaardigheden om op de juiste manier om te gaan met klanten, collega’s en leidinggevenden.

De kandidaat zal op de werkplek praktijkopdrachten moeten uitvoeren die worden gecontroleerd door de praktijkbegeleider. Deze opdrachten zijn onderdeel van een portfolio. De opleiding wordt gegeven op 1 vaste dag in de week.

Afhankelijk van de deelnemer en de mogelijkheden bij een passende werkgever, kan de stageperiode verlengd worden. Doelstelling is om iedereen binnen 6 maanden een passende baan te bezorgen.

Solliciteren
Bent u geïnteresseerd in deze functie? Dan kunt u uw CV en motivatiebrief richten aan Leo Beekmans. Dit kan via leo@werkmans.nl. Geef tevens aan of u een ZW, WIA of Wajong status heeft.

Indien u vragen heeft over de vacature, dan kunt u contact opnemen met Leo Beekmans op het volgende nummer : 06-50255384 of via leo@werkmans.nl.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.