Solliciteren met social media

Tegenwoordig is het algemeen bekend dat veel vacatures worden ingevuld via social media. Het is dus aan te raden om een aantal accounts aan te maken bij de verschillende platforms.
Een algemene tip voordat je begint met soliciteren is om je eigen naam in te typen in google en de resultaten eens te bekijken.

Facebook

Facebook is vooral bekend als sociaal medium voor vriendschappen en niet zozeer als zakelijke netwerksite. Toch blijkt dat veel bedrijven en werknemers ook actief zijn op dit netwerk. Zij plaatsen veel vacatures op Facebook. ‘Like’ daarom pagina’s van bedrijven die u aanspreken om op de hoogte te blijven van nieuwe vacatures. Hier vindt u meer tips over hoe u facebook kunt inzetten bij de zoektocht naar een baan.

Twitter

Naast een persoonlijk promotiemiddel heeft Twitter zich inmiddels bewezen als goed sollicitatiemiddel. Door de Twitter accounts van bedrijven te volgen bent u altijd op de hoogte van de meest recente vacatures. Op Twitter wordt veel gebruikgemaakt van #hashtags. Door middel van een ‘hashtag’ vergroot men de vindbaarheid van het woord. Weten hoe u via Twitter makkelijk op zoek kunt naar #vacatures? Hier vindt u meer tips.

LinkedIn

Het social media platform LinkedIn is onmisbaar bij de zoektocht naar een baan. LinkedIn dient als een online presentatie en visitekaartje van uzelf. Door een goed profiel op te stellen en u aan te sluiten bij de juiste groepen zijn werknemers in staat u te vinden. Voor bedrijven is LinkedIn een populair medium om mensen te werven.
Wil je weten waaraan een goed profiel voldoet en hoe u via LinkedIn op zoek kunt naar vacatures? Klik hier voor meer tips.

YouTube

Het social media platform YouTube is onmisbaar bij de voorbereiding op een sollicitatiegesprek. Verder vindt u op dit platform vele tutorials over hoe u uw LinkedIn profiel kunt gebruiken, hoe u om gaat met twitter, kortom u vindt hier een schat aan informatie die u kunt gebruiken om een baan te vinden, en hoe u zich kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek.

YouTube is ook de plaats waar u een sollicitatievideo kunt achterlaten. Klik hier voor meer informatie.
Terug naar Tips