Solliciteren (bij re-integratie), hoe pak ik dat aan?

Iedereen krijgt er ooit mee te maken in zijn leven, het sollicitatiegesprek. Voor velen een reden voor een slechte nachtrust en een flinke dosis zenuwen. Het gesprek is namelijk belangrijk, het kan je zekerheid bieden en een basis geven voor het leven dat je voor ogen hebt. Maar dan moet wel alles goed gaan, elke fout kan het einde van het gesprek voor je betekenen. Hoe los je dit op? En belangrijker nog, hoe pak ik een sollicitatiegesprek aan in het kader van (tweede spoor) re-integratie?

Algemene tips voor het gesprek

Zoals hierboven al beschreven staat is het sollicitatiegesprek een belangrijke gebeurtenis. Zorg er dus voor dat je goed voorbereid bent voor het gesprek. Zorg dat je het laatste nieuws van je potentiële nieuwe werkgever kent en speel hier op in. Vraag je ook af wat voor vragen je kunt verwachten en oefen je antwoorden hierop. Een snel en informatief antwoord op vragen als “Waarom ben jij geschikt voor deze functie?” straalt vertrouwen uit en daarmee vergroot je je kansen op de baan. Verder is het belangrijk dat je beseft dat de interviewer ook gewoon een mens is die zijn werk doet. Ben vriendelijk en kleed je goed, een goede eerste indruk kan namelijk het verschil maken.

Specifieke tips voor mensen met een beperking

Solliciteren is al moeilijk genoeg, voor mensen met een beperking wordt dit zelfs nog een stapje moeilijker. Vaak geven werkgevers onmiddellijk de voorkeur aan een ander wanneer ze informatie krijgen over de beperking. Maar deze beperking hoeft helemaal geen beperking te zijn en kan zelfs voordelen hebben tegenover andere mensen.
Er zijn verschillende manieren om hiermee je voordeel te doen. Het is echter pas mogelijk om dit te doen als je jezelf (en je beperking) volledig kent. Wanneer je bijvoorbeeld een vorm van autisme hebt waardoor je moeite hebt met sociale omgang maar wel erg sterk bent met cijfers en getallen, dan kun je dit in je voordeel gebruiken. Zo lang er maar duidelijke afspraken gemaakt worden met de werkgever, afspraken waardoor jij als werknemer in je eigen “comfort-zone” kunt werken. Denk hierbij aan een plaats waar je minder last hebt van prikkels, of een manager die extra begeleiding kan bieden op momenten dat je het nodig hebt. Deze afspraken zijn voor iedereen verschillend, maar wel van levensbelang voor een goede werkomgeving. Als je moeite hebt met het maken van dit soort afspraken, kun je altijd aankloppen bij een re-integratiebureau zoals Werkmans. Hier kun je alle nodige informatie en coaching ontvangen om je weer terug aan het werk te krijgen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.