AD(H)D

“Mensen met ADHD hebben het talent problemen (anders) op te lossen.”

Vroeger dacht men dat ADHD alleen bij kinderen voorkwam. Nu is bekend dat ADHD niets met leeftijd te maken heeft. Ook op volwassen leeftijd kunnen mensen met ADHD last hebben van concentratieproblemen, vergeetachtigheid, onrust en ondoordacht handelen. Hierdoor kunnen er problemen op de werkvloer ontstaan en wisselen mensen met ADHD relatief vaak, al dan niet gedwongen, van baan.

Deze mensen komen bij Werkmans terecht, omdat wij een werkroute ontwikkeld hebben speciaal gericht op de problemen die mensen met ADHD ondervinden bij het vinden en het behouden van een baan. Dit zijn geen problemen die in een week kunnen worden opgelost, maar door middel van langdurige persoonlijke begeleiding en nazorg kunnen ze wel worden teruggebracht.

De ervaring heeft geleerd dat in een met zorg uitgekozen werkomgeving en met de juiste ondersteuning van een jobcoach, mensen met ADHD verrassend goed kunnen presteren. Veel mensen met ADHD zijn creatief en hebben het talent om problemen (anders) op te lossen. Zo kunnen zij een waardevolle bijdrage leveren aan de bedrijven waar ze werkzaam zijn.

De ondersteuning van de jobcoach is gericht op het behoud van werk. Persoonlijke ondersteuning en nazorg is daarom van groot belang. Na plaatsing bij een werkgever wordt de nieuwe werknemer begeleid middels de regeling persoonlijke ondersteuning en nazorg.

Interesse in een gesprek voor jobcoaching? Vul hier het formulier in.