Burn out

Werkt u altijd onder spanning? Kunt u het werk in uw vrije tijd moeilijk loslaten? Kunt u moeilijk uw grenzen aangeven op uw werk? Voelt u zich steeds onzekerder over uw eigen kunnen? Overvalt u regelmatig het gevoel van moedeloosheid als u naar uw stapel werk kijkt? Trekt u zich steeds meer terug? Voelt u zich regelmatig oververmoeid maar kunt u geen rust vinden? Dit kunnen kenmerken zijn van een burn out.

Wat is een burn out?
Burn out is eigenlijk een sluipend proces van langdurige uitputting door stress. Nieuwe ( interessante)  taken/opdrachten worden vaak positief ontvangen met de opmerking/gedachte “dan doe ik er wel een tandje erbij”.  Ongemerkt put je jezelf uit. De hoeveelheid werk zorgt ervoor dat, om dezelfde aanvaardbare kwaliteit te blijven leveren, men er telkens een tandje bij moet zetten. De overbelasting wordt chronisch en kan chronische stress opleveren. De uitputting, zowel geestelijk als lichamelijk, neemt geleidelijk toe tot je geheel bent ‘opgebrand’. Het is het eindstation van langdurige roofbouw op geest en lichaam.

Wat kan Werkmans u bieden?
Onze ervaring leert dat het zorgvuldig in kaart brengen van uw persoonlijke situatie, denk- en gedragspatronen de basis legt voor een coachingstraject. Dit traject is gericht op herstel in het hier en nu én preventie voor de toekomst. Onze begeleiding kan gericht zijn op het vinden van nieuw werk waarbij u leert uw oude valkuilen te vermijden en uw grenzen tijdig aan te geven, maar kan ook gericht zijn op het behouden van uw werk. Daarnaast kan neurofeedback ingezet worden om in stress aangeleerde gedragspatronen weer te normaliseren. Waarbij u door middel van inzicht, tips en technieken weer met zelfvertrouwen de regie gaat voeren over uw werkzaamheden in plaats van andersom.

Ervaar de concrete en persoonlijke aanpak van onze medewerkers en wordt meer Mans met minder stress

Bel ons als u meer wilt weten of voor een vrijblijvende afspraak om samen te bekijken of wij iets voor u kunnen betekenen. Of u kunt direct naar het contactformulier voor jobcoaching.