Chronisch ziek

Met het traject Chronisch ziek en Werk meer Mans!

U heeft een chronische ziekte als diagnose gekregen, u bent de eerste klap te boven gekomen en kijkt nu voorzichtig naar uw toekomst waarin deze beperking een prominente plaats in gaat nemen. Mogelijk worstelt u met allerlei vragen: hoe vertel ik het een werkgever, welke werkgever zit nu op een zieke medewerker te wachten? Wat heb ik nu nog te bieden? Hoe vertel ik het mijn collega’s. Ik wil wel werken maar ik weet niet hoe dit ooit moet gaan lukken….. Bij ons bent u niet de ziekte maar helpen wij u als mens om te gaan met uw ziekte in uw loopbaan!

Hoe doen wij dit?
Anders dan een regulier traject bij Werkmans kenmerkt deze begeleiding zich door een unieke samenwerking tussen de de re-integratieconsulent en u als cliënt. Hierdoor kunnen in korte tijd veel stappen op weg naar ( behoud van) werk worden gezet. Naast onze gebruikelijke dienstverlening  blijft de persoonlijke aandacht voor uw situatie van groot belang zodat u zich serieus en ondersteund voelt in de zoektocht naar de juiste werksituatie voor u.

Hoe het kan gaan in de prakijk
Ymke, 30 jaar, Fybromyalgie en haar werk kost haar al haar energie waardoor het de vraag is of zij haar werk kan behouden.  Haar re-integratiebegeleider heeft haar werkgever meer verteld over deze ziekte en gekeken welke aanpassingen mogelijk zijn voor haar zodat hij haar kan behouden als werknemer. De ervaringsdeskundige heeft samen met Ymke de dagindeling bekeken en uiteindelijk is Ymke iets minder uren gaan werken. Zij werkt in de ochtend zodat zij in de middag kan gaan rusten om ook nog energie over te hebben voor de opvoeding van haar kinderen.
Jeanet, 48 jaar, sinds 2 jaar diagnose MS. Net na haar diagnose had iedereen aandacht en begrip voor haar maar na drie maanden werd dit steeds minder. Ze voelde ze zich alleen en in de steek gelaten. Dat ze moest gaan werken vervulde haar met wanhoop, wie zat er nu op haar te wachten?. Door de begeleiding van de ervaringsdeskundige begint zij steeds meer te beseffen dat zij uit moet gaan van wat zij nog wel kan. Zij verricht inmiddels vrijwilligerswerk bij Vluchtelingenwerk en zij onderzoekt nu de mogelijkheden om als enquêteur aan de slag te gaan.
Bram, 25 jaar, herstelde maar slecht na een licht brommerongeval. Zijn werk als champignonplukker ging steeds moeizamer. Uiteindelijk bleek dat hij lijdt aan de ziekte van Bechterew. Hij was met zijn vriendin aan het sparen om een huis te gaan kopen. Dit leek nu allemaal niet door te gaan. Onder begeleiding van Werkmans is hij samen met zijn werkgever in gesprek gegaan en doorloopt hij nu een traject om als afdelingsmanager te gaan werken. Ook al wil zijn lichaam niet meer voor de volle 100%, er mankeert niets aan zijn verstand en hij kent het bedrijf van haver tot gort.

Wij werken samen met diverse patiëntenbonden waaronder de Reumapatiëntenbond, de MS Vereniging Nederland (MSVN), de Nationale vereniging voor Fibromyalgie Patiënten Eendrachtig Sterk (FES), de Epilepsie Vereniging Nederland en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK)

Bel ons voor een vrijblijvend gesprek. Dan bekijken we samen of wij iets voor u kunnen betekenen.