Participatie

Vanaf 1 januari 2015 treedt de Participatiewet in werking. Het doel van de Participatiewet is om meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te krijgen. De intreding van de wet betekend dat gemeenten verantwoordelijk worden voor de re-integratie van mensen die nog kunnen werken maar daarbij wel ondersteuning nodig hebben.

De nieuwe verantwoordelijkheid voor gemeenten brengt ook een nieuwe doelgroep met zich mee: mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Werken met deze groep mensen vereist theoretische en praktijkgerichte kennis van de doelgroep en arbeidsomgeving. Professionals kunnen door middel van de trainingen van Werkmans nieuwe inzichten creëren in de werkwijze voor mensen met beperkingen en arbeidsmogelijkheden. Door middel van themaworkshops op maat als volledige trainingen kan Werkmans haar expertise overdragen op dit gebied.

Een training van Werkmans is dynamisch, de werkvormen zetten aan tot creatieve denkprocessen en veel samenwerking, ze wisselt af tussen luisteren, kijken, doen en reflecteren. In de training staat de doelgroep van Werkmans centraal: personen met arbeidsbeperking voortgekomen uit een psychische aandoening zoals autisme of adhd. De praktijk van de jobcoaches van Werkmans zijn het vertrekpunt van de training. Werkelijke, geanonimiseerde casussen worden als toelichting op de theorie en oefeningen gebruikt. De methodiek Supported Employment vormt de rode draad voor het leren van vaardigheden en kennismaking met de trainingsdoeleinden. Werkmans geeft volledige trainingen of workshops op maat.

Wilt u een vrijblijvende op-maat offerte of meer informatie? Neem dan gerust contact op voor een informatiegesprek.

Werkmans
Theerestraat 8B
5271 GD Sint-Michielsgestel
info@werkmans.nl
073 551 3042